Novi Sad
18.08.2015.
14:59
Studentski dom "Evropa" na Telepu primiće prve studente u oktobru.
  • bane

    19.08.2015 19:02
    koja
    je svrha studiranja na madjarskom u srbiji. ne zelim nikoga da omalovažavam ali znam konkretan slucaj mog komsije madjara koji je isao u osnovnu i srednju skolu na madjarskom pa studirao na madjarskom. kad je zavrsio nije nikako mogao da nadje posao u srbiji. ja ga znam kao cestitog i vrednog maldica iz. sobre porodice koji zovi u srbiji a ne zna jezik zemlje u kojoj zivi. realno ima problem.
  • Slovak

    19.08.2015 13:28
    A di ću ja spavati :( ???
  • Čika Jova

    19.08.2015 10:48
    Ovo je čista diskriminacija svih nacionalnih manjina od strane mađarske nacionalne manjine pod punim pokrićem države Srbije. Ovo bi trebalo da završi na svim naslovnim stranama svetskih novina a na kraju i na međunarodnom sudu. Diskriminaciji po nacionalnoj osnivi nema mesta u 21. veku!
  • Ex Chapman

    19.08.2015 10:29
    Mađari
    Znači pokrajina je dala 6 puta više para od Mađarske vlade za dom koji je namenjen Mađarima? Ispada da Vojvodina više voli Mađare nego Mađarska. Nemam ništa protiv toga, ali onda to treba i da se prizna, a ne da svako malo imamo vesti o ugroženosti manjina. Manjine su u Vojvodini ugrožene isto koliko i "većina" - ugroženi su nemaštinom, kapitalističkom eksploatacijom, kriminalom... čak su manjine u boljem položaju od "većine" zbog tzv. pozitvne diskriminacije. Nekad se to zvalo "po ključu" - npr. moraš da zaposliš toliko i toliko Mađara ili Rusina ili... A da je bilo koja manjina ugrožena zbog svoje nacionalnosti je najobičnija laž. Malo je zemalja u svetu gde se toliko poštuju nacionalne razlike kao u Vojvodini. To je DOBRO i tako i treba. Ali kao što rekoh - to treba priznati. Neka Mađarska vlada uvek i svuda (naravno kad je prilika primerena) pohvali Vojvodinu zbog svega što radi za manjine. I ne samo Mađarska - i ostali naši susedi i susjedi! Mogu samo da gledaju sa divljenjem kako Vojvođani i Vojvodina neguju "bratstvo i jedinstvo".
  • Mm

    19.08.2015 09:15
    patriJota
    Postovani Aleksandre, vidim da si primetio da je dom pravljem za MADJARSKE studente u Novom Sadu ali nisi primetio da ga je jednim delom finasirala madjarska vlada? Ili mozda nisi primetio da je i madjarska vlada napravila u Budimpesti SIKLJUCIVO SRPSKI dom, da u Budimpesti postoji SRPSKA osnovna i srednja skola? Lako je pljuvati po drugima a ne znati nista o sebi i svom narodu
  • Pitanja

    18.08.2015 22:22
    1. Zašto razdvajanje?
    2. Da li Bajić i ostali domovi nisu dovoljno dobri za decu koja su školu učili na mađarskom
    3. Zašto je vlada vojvodine spiskala ~600 miliona u ovu zgradu?
    4. Koliko je vlada Mađarske učestvovala u obnovi Tekelijanuma?
    5. Da li smo nacrtali metu svakoj budali kad mu se zavitla kamen.
    6. Deca koja su osnovnu i srednju školu učili na mađarskom svakako imaju mnogo veće šanse, bolje uslove i lakše će savladavati gradivo ako studiraju u Mađarskoj (što inače i rade) pa me interesuje ko će odgovarati kad ovo bude zvrjalo skoro prazno
    7. Na skali od 1-10 koliko je ovo besmislena investicija vlade vojvodine?
  • Anonymus 021

    18.08.2015 21:30
    Ma nije diskriminacija!
  • aleksandar

    18.08.2015 17:43
    nacionalna osnova
    Aha, bas lepo. Sad lepo da izgrade domove i za studente rumunske, rusinske, hrvatske, slovacke i ine nacionalne zajednice u Vojvodini. Sta, madjari su ugrozeni? Radjena su istrazivanja, pa je utvrdjeno da je njihov `odliv mozgova` u najvecem broju? Bice da su oni upravo privilegovani u odnosu na ostale. Ili imaju srece sto je sekretar sek. za obrazovanje iz SVM? Pa, ko veli, daj da ja ove moje obezbedim, a ostali kako im je-tako im je. Kakvo je to izdvajanje i smestanje studenata po nacionalnoj osnovi?! Gde to ima, ljudi moji?!! Pa, ne mogu da shvatim dokle to ide...Nije ni cudo sto ni dokle nismo ni stigli.
  • Sale

    18.08.2015 17:35
    Ovo je studentski dom?!
    Ja mislio da je crkva neka...
  • Stefan

    18.08.2015 17:32
    A sta je sa nama koji smo madjarske nacionalnosti, ali smo isli u srpski razred i u osnovnoj i u srednjoj skoli?
  • Wucko

    18.08.2015 17:10
    :
    Telep je pravi Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna